Fredag 12. oktober 2018
kl. 19.30, Kolding Teater

www.jyske-opera.dk

Carmen

Carmen er verdens mest berømte opera. Alle kender de iørefaldende melodier, som simpelthen er en del af verdens kulturarv. Hvis man aldrig har hørt en hel opera før, så er Carmen et godt sted at begynde. Den er medrivende!

Handlingen foregår på en tobaksfabrik, hvor den underskønne Carmen arbejder. Der får hun øje på Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, men som hun forsøger at forføre. Det lykkes for hende, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.

Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af jalousi og dræber til sidst Carmen udenfor tyrefægtningsarenaen, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo.

Den Jyske Operas produktion af Carmen instrueres af Thaddeus Strassberger, der sammen med dirigenten Jérôme Pillement står for at bringe dette kærlighedsdrama til live.

Der vil være introduktion til operaen kl. 17 med mulighed for efterfølgende spisning. Orientering om tilmelding til begge dele kommer senere.

Medvirkende: Solister, Den Jyske Operas kor, Sønderjyllands Symfoniorkester
Producent: Den Jyske Opera

360 315 225

Operabuffet - Carmen(pdf)
Trailer - Carmen (Youtube)

Køb billet