Mandag 5. oktober 2020
kl. 19.30, Kolding Teater

www.folketeatret.dk  

Den Gerrige

- en klassisk komedie om nærighed og kærlighed af Molière

 

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: ”Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis”.

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Clèante, er forelsket i Mariane, som Hapagon tror er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valère, som holder sin formue hemmelig, mens han – for at være nær Elise – gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal – uden medgift – afsættes til en velstående gammel mand, og Clèante er lovet bort til en rig enke.

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov til at gifte sig med dem, de elsker. For i en ægte komedie ender de rette med at ægte hinanden. Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Troels Malling, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Mads Reuther, Sofia Cukic.

Instruktion: Geir Sveaass

250 220 190

Trailer (Youtube)

Køb billet