Tirsdag 12. februar 2019
kl. 17, Kolding Teater

www.folketeatret.dk

Emil fra Lønneberg
Familieforestilling

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling.

I Lønneberg holdes der både sommer- og vinterfest i denne teaterudgave, som byder på et gensyn med nogle af de mest uforglemmelige skarnsstreger, sat ind i en legende og musikalsk ramme. Georg Riedels musik fra filmene om Emil er lagt i hænderne på et hold instrument-spillende skuespillere under ledelse af den musikalske troldmand Anders Ortman.

Medvirkende: Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefenstahl, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Gotthelf m. fl. (i alt 12 medvirkende)
Forfatter: Astrid Lindgren

Instruktion: Leiv Arne Kjøllmoen
Kapelmester: Anders Ortman 200 170 140
Producent: Folketeatret

Trailer (Youtube)

Køb billet