Mandag 26. oktober 2020
kl. 19.30 Kolding Teater

kglteater.dk  

Et dukkehjem
- en Henrik Ibsen klassiker

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på, og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, og at hun aldrig har levet sit eget liv, og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

140 år efter fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den man elsker. For Nora tror, at hun elsker Helmer. Hun må dog indse, hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være menneske.

Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesket sætter op for sig selv. Og det gør han til stadighed. Et dukkehjem er en forestilling om de krav, et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det også medfører.

Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen, Mikkel Arndt, Sofie Torp
Iscenesættelse: Anna Balslev
Scenografi og kostumer: Jonas Fly

250 220 190

 

Køb billet