Søndag 27. oktober 2019
kl. 19.30, Kolding Teater

www.jyske-opera.dk  

Eugen Onegin

Kærlighed og jalousi i Sankt Petersborg

Tjajkovskijs mest populære opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer.

På fru Larinas gods i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, sin ankomst i selskab med vennen Eugen Onegin og snart står det klart, at den unge Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede. Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke er interesseret. Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal. For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger.

Flere år senere møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Der vil være introduktion til operaen kl. 17 med mulighed for efterfølgende spisning. Orientering om tilmelding til begge dele kommer senere.

Medvirkende: Solister, Den Jyske Operas kor, Sønderjyllands Symfoniorkester

Producent: Den Jyske Opera

360_315_225 

 

Køb billet