Onsdag 7. oktober 2020
kl. 19.30, Vejle Musikteater

kglteater.dk  

Hamlet, prins af Danmark
– oplev verdensdramatikkens største tragedie

 

Hamlet har afbrudt sine studier i humanisme i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort. Han er i sorg og i stedet for selv at overtage tronen, gør onkel Claudius det og overtager tilmed hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for Hamlet og kræver hævn over sin morder, kong Claudius. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin ulige kamp svigter han ikke mindst sin store kærlighed, Ofelia.

I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning. I sin aktualisering af Hamlet sætter Morten Kirkskov fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben. Esben Smed, som mange vil kende fra DRs serie Bedrag og Bille Augusts Lykke-Per, spiller overfor nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard som Ofelia.

Medvirkende: Esben Smed, Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, Laus Høybye, Mads Rømer Brolin-Tani.
Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi: Philip Fürhofer
Kostumedesign: Karin Betz

335 285 235 185Køb billet