Søndag 29. september 2019
kl. 19.30, Kolding Teater

wwwww.farshadkholghi.dk

www.flemmingjensen.com  

Jorden rundt på 80 dage -  en musikalsk, operetteagtig komedie

Særdeles frit efter Klein og Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som igen var mere end uforskammet frit efter Jules Verne´s ”Le tour du monde en quatre-vingts jours”.

Det er det private arvesølv, der er taget frem til lejligheden, og forestillingen er – også – en hilsen til Jesper Klein. Anderledes kan det ikke være. Jesper Klein og Flemming Jensen spillede forestillingen op mod 200 gange, og samtlige roller blev spillet af de to. Altså 2 mand om 52 roller. De styrtede ind og ud og skiftede tøj.

I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og personalet bliver udvidet, så der nu er fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturnè. Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde! Hvilket ville have været utænkeligt på Phileas Fogg´s tid – men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil ha´ ballade.

Det er en aldeles hæsblæsende forestilling. Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering.

Skønt det er en gammel historie, er den faktisk ualmindelig aktuel og lydhør over for tidens trends.

Medvirkende: Jacob Morild, Thomas Mørk, Lisbeth Kjærulff, Kim Hammelsvang

Scenografi: Kirsten Brink

Manuskript og instruktion: Flemming Jensen

250 220 190

Køb billet