Torsdag 11. april 2019
kl. 19.30, Vejle Musikteater

www.jyske-opera.dk

Kleopatra
Opera i tre akter

Den danske komponist August Enna gik i 1893 i gang med en opera baseret på en roman af den britiske forfatter H. Rider Haggard om den berømte egyptiske dronning Kleopatra. Som sin librettist hyrede han den danske forfatter Einar Christiansen, som også havde skrevet teksten til Carl Nielsens opera Saul og David. Denne nye opera, Kleopatra, fik sin førsteopførelse på Det Kongelige Teater i København i 1894, hvor den spillede 7 gange og fik en begejstret modtagelse og overstrømmende anmeldelser.

Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki at komme ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende, genvinde magten over Egypten og befri sit land for enhver romersk indflydelse. En af Kleopatras kammerpiger, Charmion, er dybt forelsket i prins Harmaki og hjælper med lægge mordplanerne. Men så snart Harmaki ser Kleopatra, bliver han slået af hendes skønhed og er ude af stand til at fuldføre mordet. Da Charmion bliver klar over, at hun er ved at miste Harmaki, afslører hun planerne for Kleopatra. Harmaki bliver dræbt, de sammensvorne bliver fanget –og Charmion må erkende de frygtelige konsekvenser af sin jalousi...

Introduktion

En repræsentant fra Den Jyske opera fortæller om aftenens opera i Jacob Gade Salen kl. 17 – ca. 17.45. Reserver en gratis billet.

Medvirkende: Se www.jyske-opera.dk Den Jyske Operas kor, Odense Symfoniorkester
Komponist: August Enna Dirigent: Joachim Gustafsson

Instruktør og scenograf: Ben Baur
Producent:
Den Jyske Opera

365 320 275 230

Køb billet