Onsdag 3. april 2019
kl. 21, Spinderihallerne, Vejle

www.jyske-opera.dk 
 

Maria de Buenos Aires

En forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango.

Forestillingen kombinerer forskellige dramatiske genrer, hvor skuespil, dans og sang i konstant skiftende konstellationer blandt de fire medvirkende vil kredse om temaerne kærlighed, sex og død i en hvirvelvind af følelser antændt af Piazzollas udødelige tango-musik fremført af et 6-mands orkester.

Uropførelsen af María de Buenos Aires i 1968 var en øjeblikkelig succes. Tango-operaen eller ”operita” (en lille opera) som Piazzolla kaldte den, gjorde sit indtog på scenerne verden over. Den væsentligste grund til værkets lange levedygtighed er Piazzollas musik; den mere moderne tango nuevo, som skaber en unik atmosfære af melankoli og lidenskab.

En ensom aften i Buenos Aires. En gammel mand tænker tilbage på sit livs kærlighed, som han aldrig har kunnet glemme: María, som døde for lang tid siden. Hendes ånd viser sig nu for ham, og de gennemlever hendes barndom i slumkvartererne, favelaerne, hendes drømme, hendes liv i underverdenen og i lurvede bordeller. De mindes beg ge deres første møde i smug og de timer, de tilbragte sammen, da de dansede i en café, nogle få dage før María blev myrdet. Den gamle mand indser, at kærligheden til María først slutter, når han selv dør.

Medvirkende: Yamil Borges, Kurt Ravn, Nicole Luketic, Markus Schneider Tango-orkester: Et samarbejde med Det Jyske Musik konservatorium
Dirigent: Johanna Motter

Instruktør: Philipp Kochheim
Producent: Den Jyske Opera

275 355 215

Køb billet