Søndag 30. september 2018
kl. 19.30, Kolding Teater

wwwww.farshadkholghi.dk

www.folketeatret.dk

Per Gynt - et eventyrligt drama om at være sig selv, uden at være sig selv nok

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt!”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.

På sin store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste: Han forfører kvinder på stribe, og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet, og han bliver vanvittig. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv; familien, kæresten, barnet – alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg. Han bøjede af og gik udenom dér, hvor han burde have stået fast.

I Folketeatrets version af Ibsens berømte dramatiske digt, er Cyron Melville den unge Peer og Preben Kristensen den ældre Peer. Historien er bearbejdet, så 7 skuespillere – bl.a. Anette Støvelbæk og Mads Knarreborg – befolker hele den verden, Peer prøver kræfter med gennem et langt levet liv; fra håbefuld ung, til selvtilfreds voksen og til sidst som desillusioneret ældre, der sammenligner sig selv med et skrællet løg; lag på lag, uden en kerne.

Peer Gynt er både en klassisk- og en meget moderne dannelsesberetning, der stiller det evigt gyldige spørgsmål på spidsen: Hvordan er man selv, uden at være sig selv nok?

Medvirkende: Preben Kristensen, Cyron Melville, Anette Støvelbæk, Mads Knarreborg m.fl. (i alt 7 medvirkende)

Instruktion: Moqi Simon Trolin
Producent: Folketeatret

250 220 190

Køb billet