Tirsdag 20. oktober 2020
kl. 19.30, Kolding Teater

wwwww.farshadkholghi.dk

jyske-opera.dk  

Rigoletto - en tragisk nar

Giuseppe Verdi har forvandlet Victor Hugos drama Le roi s´amuse (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende historier i operahistorien. Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere - og en vanskabt hofnar, som forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden. 


Der er fest hos hertugen af Mantova, og hofnarren Rigoletto udøser vittige giftigheder over hoffolkene. Grev Monterone afbryder festen, vred over, at hertugen har forført hans datter. Rigoletto gør nar af ham, hvilket får Monterone til at forbande Rigoletto. Senere finder vi ud af, at trods Rigolettos forsøg på at skærme sin datter har Gilda alligevel forelsket sig – i den vellystige hertug.


Verdis ”Rigoletto” hører til blandt de mest elskede operaer i repertoiret. Historien om hofnarren Rigoletto, hans unge datter Gilda og den kvindeglade hertug af Mantova er et klassisk drama om løssluppen kærlighed og skæbnesvanger hævn, iklædt nogle af operalitteraturens smukkeste melodier.


Medvirkende: Solister, Den Jyske Operas kor, 360 315 225Sønderjyllands Symfoniorkester.
Producent: Den Jyske Opera

NYT - skriftlig introduktion til forestillingen 


Køb billet